Navigace
Poslední články
Zatím nejsou žádné články
Diskuze fóra
Nejnovější diskuze
obr
obr
obr
obr
Nejdiskutovanější - Top 10
Žádná diskuze
Nejnovější videa
Nejnovější komentáře
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Shoutbox
- 22/11/2020 16:01
Koukám že Bambas se tu už také po dlouhé době objevil. Wink

- 17/11/2020 19:50
Třicet let od posledního "SBOHEM VOJNO" je výzva k setkání... v profilu najdete e-mail i telefon. Jsem rád, že jsem Vás poznal.

- 16/11/2020 17:15
Pavel Sycha... Po třiceti letech jsem náhodou narazil na tyto stránky a jsem nesmírně rád za Romanův nápad. Je neuvěřitelné, že se dokázali někteří domluvit a sejít se. Rád bych Vá

- 16/09/2014 20:55
Nainstalována nová videogalerie. Dal jsem tam chlapi to Vaše video, moc pěkné. Smile

Žádný Avatarigiigi igiigi je offline
- 18/04/2013 20:29
Skvely fotky Romane! Smile

Musíte být přihlášeni, abyste mohli přidat zprávu.

Jsme na Facebooku

Jsme na Facebooku
Web site visited
Návštěvnost celkem: 294378
Web v provozu již 5092 dní
57 návštěvy / den
Číst diskuzi
» Všeobecný pokec » Vzpomínky
 Vytisknout diskuzi
Jména
Roman
Tak první článek je zde a to jmenný seznam těch co jsme tam sloužili. Mám na všechny i staré adresy , ale to už dnes asi neplatí.

Roman
Kdyby si někdo vzpoměl i na jména vojáků z povolání, bylo by to fajn. Pište sem do fora.

Roman
Tak cabos (podzim 1986-1986) si vzpoměl na jméno velitele roty (nevím které) a to "major Cimrak" já si na něj nevzpomínám. Smile
Ale díky za každé jméno.

Roman
ještě cituji cabose: "chcem doplniť že mjr. Cimrak bol veliteľ 1 roty- dogy, 2 rota boli kobyly a spomenul som si ešte dve mena našich "predstavených" kpt. Pořizka a npor . Holečke- neviem či tam ešte boli za tvojej služby. Najviac mi utkvelo to množstvo potkanov ktoré vyliezali zo smetiska za kasarnami, tie potom liezli do kuchyne a skladu zemiakov. Kuchari davali muku na stoly a rano zisťovali podľa stop v nej ake su tie potkany veľke."

já doplním že:
Kapitána Pořízku (za mě to dotáhl na majora) si velmi dobře pamatuji. Myslím že to byl politruk - funkci si moc nevybavím. To by mě museli doplnit ostatní
Upravil/a Roman dne 12-06-2011 20:15

jerrycook
Kpt. Pořízka nebol náhodou náčelník štábu ?
Upravil/a Roman dne 28-06-2011 12:49

Roman
Máš pravdu, myslím že byl...
Jinak vůbec si nemohu vzpomenout na jméno velitele oddílu???

jerrycook
Niečo sa mi marí,že : mjr. Zlínsky.

Roman
Jasná věc, byl to on Wink Díky

Roman
Další jména:

major Palíšek (funkce neznámá)
Arpád Horvát (šéfoval RKU)
major Široký (funkce neznámá)

Libor
1984-1986
kpt.Zlínský-velitel oddílu
npor.Pořízka-náčelník štábu
kpt.Cimrák-vel.1.roty-RTB
npor.Ondrejka-vel.2.roty-palebná,později ho střídá kpt.Holáň
kpt.Široký-náčelník pro věci politické atd.

Roman
Perfektní. Jen ty hodnosti jsou o stupeň níže než za mě. Velitele 2.roty Holáně si také pamatuji. U nás byl velitel 1.roty myslím nadporučík Lukáš(č)

Libor
Čau,u nás na 2.rotě byl Ondrejka,tzv.Lopi,slovačisko,postava herce M.Labudy,jak bych ho viděl,super chlap,to byl náš táta,jak jsme dojeli ze soustředění z Jamolic,tak byl průser z alkoholem a on to odsral za všechny i za nás,pak dělal jen zástupce,pak přišel z Ostravy Holáň,taky se dalo,ale už to nebyl LopiGrin.Lopi stejně,potom odešel po nás učit do Liptovského Mikuláše na VŠ,ten té palebné opravdu rozuměl perfektně,ten je schoval všechny do kapsy,i když neměl vysokou školu

Beda
Ještě tam bylpor.Krejčí a v autoparku KLein.Já byl na oddíle 85-87 v elektrocentrálách u Horvátha a jezdil občas s 813. Petr Horký, jestli si někdo pamatuje

Vaclav Springl
Zdar Petře, nevim jestli si vzpomeneš, já jsem Vašek Špringl a sloužil jsem na "Véesu" jako spojař pátrač v roce 1985-87 s klukama "Dračka", "Ehl", Kouba". Ze starejch to byl "Šťastnej" ze Vsetína. Já jsem od Mladé Boleslavi. Jinak Vám všem přeji pohodičku a někdy třeba v hospodě.
Spojař -pátrač na "VS" v letech 1985-87.

Stano
1990-1991
Kratochvíl - mal na starosti kuchyňu, oblečenie, hodnosť neviem možno podpráporčík
civil. zamestnanec Jozef
Ondrejka - hodnosť neviem ani to či tam slúžil
a pred mojím odchodom do civilu tam nastúpilo ženské pokolenie menom Petra, mala na starosti taktiež kuchyňu, priezvisko a hodnosť neviem
Upravil/a Stano dne 12-04-2012 22:44

Milsn
Stano napsal:
1990-1991
Kratochvíl - mal na starosti kuchyňu, oblečenie, hodnosť neviem možno podpráporčík
civil. zamestnanec Jozef
a pred mojím odchodom do civilu tam nastúpilo ženské pokolenie menom Petra, mala na starosti taktiež kuchyňu, priezvisko a hodnosť neviem

Snad bych mohl doplnit, že výkonného praporčíka mj. v letech 1990-91 dělal nprap. František Kratochvíl,
civilním zaměstnancem byl (místní občan Ketkovic) Josef Ošmera
kpt. Peter Onderka byl zástupcem velitele 2. roty (palebná baterie)
ta Petra byla ve funkci proviantního náčelníka, čímž Kratochvílovi na chvilku odpadla starost o kuchyňský blok...

Kuchta
Milsn napsal:

Stano napsal:
1990-1991
civil. zamestnanec Jozef

Snad bych mohl doplnit, že výkonného praporčíka mj. v letech 1990-91 dělal nprap. František Kratochvíl,
civilním zaměstnancem byl (místní občan Ketkovic) Josef Ošmera
kpt. Peter Onderka byl zástupcem velitele 2. roty (palebná baterie)
ta Petra byla ve funkci proviantního náčelníka, čímž Kratochvílovi na chvilku odpadla starost o kuchyňský blok...

Přejít na fórum: